петък, 5 юли 2013 г.

Кога ще бъде пуснат следващия Google PageRank Update?

Всеки SEO оптимизатор, уебмастър и блогър очаква с нетърпение следващия Google Pagerank Update. Много хора задават въпроса "Кога?". По тази причина аз сметнах за добре да напиша малко по този въпрос и да се опитам да изчистя някой съмнения.

Google PR Update
Дотук сме свикнали Google Pagerank Update да бъде пускан веднъж на около всеки три месеца или с други думи около 4 пъти годишно. На фигурата отдясно са показани датите на предишните Update-и.

Първият Гугъл Pagerank ъпдейт за 2013 година беше пуснат на 4 февруари. Ако погледнем тенденцията от предишните години, то следващото обновяване би трябвало да се случи около втората седмица на май. Но вече сме в началото на юли, а няма никакъв знак от него. Вероятно причина е една от следните:
  1. Случвало се Google да забавя ъпдейта с 4-5 месеца. Ако това е причината, би трябвало да станем свидетели на новия Pagerank Update до броени дни.
  2. От Google бяха доста заети по обновяването на алгоритъма на търсачката - Google Пингвин 2, версия 4.
  3. В интернет средите се появиха слухове, че от Гугъл изобщо няма да пускат повече ъпдейт на ранга за тази година. Един от аргументите в защита на тази теза е, че по този начин ще се намали спама в интернет. Прието е, че повечето хора занимаващи се със SEO оптимизация анализират промените след като мине ъпдейта и намират някоя нова вратичка, която да приложат в своя сайт или блог. Ако промяната на ранга се забави, те ще трябва да чакат за да видят какви ще са новостите. Уеб мастърите и SEO оптимизаторите, който наистина държат на изработването на висококачествен сайт или блог, не би трябвало да се притесняват. Те ще работят само за подобряването на дадения сайт, чрез изграждане на добро съдържание и качествен линк билдинг. Тези, които работят само за PR, има голяма вероятност да бъдат избутани по-назад в резултатите. Това ще даде директно предимство на качествените сайтове и ще намали спама.

От Google работят здраво за намаляването на спама в интернет. С цел да се почисти мрежата са възможни някои изненадващи промени. Това затруднява хората да направят точна прогноза.

Какво трябва да направим ако не пуснат PageRank Update тази година?

Зависимостта ни от Google за извършване на някоя задача е над 70-80%. Това важи с пълна сила за Реклама на бизнес, интернет маркетинг, намиране на информация и други. В последните години употребата на интернет значително се повиши, но и новите предизвикателства се увеличиха реципрочно. Мисията на Гугъл е да предоставят максимално добър резултат при търсене. Ако искате Вашия сайт да не бъде повлиян от ъпдейтите, предназначени да изчистят уеб пространството, трябва да спазвате следните няколко правила:

  • Пишете полезно и максимално ново и изчистено информиращо съдържание за вашия блог или сайт. Не правете никакъв компромис с качеството.
  • Винаги, прилагайте "бяла шапка" SEO оптимизация.
  • Не разчитайте само на Гугъл. Създайте връзка с вашите клиенти и потребители. Тогава никакви PR промени няма да Ви се отразят негативно.
  • Много голяма част от практикуващите SEO оптимизация наблягат на линк билдинга, за повишаване на ранга си, но вероятно след време това ще се промени. Подгответе си нови SEO техники.


Какво трябва да направим ако пуснат PageRank Update този месец?

Няма никакви данни от Google, за това, кога ще бъде пуснато обновяването. По тази причина трябва да сме постоянно готови за него. Добре е да имате предвид няколко неща:

  • Ако рангът Ви се повиши, продължете с практикуването на находчиви SEO техники.
  • Ако рангът Ви се понижи - анализирайте, анализирайте и пак анализирайте. Направете списък с грешките, които сте допуснали и не използвайте грешни методи за да подобрите SEO оптимизацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар